Tietoa aurinkopaneeleista

Miten aurinkosähköjärjestelmä toimii?

Aurinkopaneelijärjestelmään kuuluu aurinkopaneelit, invertteri ja turvakytkin. Aurinkopaneelit tuottavat auringon valosta energiaa. Invertteri kerää aurinkoenergian talteen ja muuttaa aurinkosähkön sopivaksi kodin kaikille laitteille. Turvakytkimellä aurinkopaneelijärjestelmän saa pois päältä esimerkiksi kattohuoltotöitä varten.

Saanko aurinkoenergiaa pilvisellä säällä?

Kyllä. Aurinkopaneelit tuottavat sähköä auringonvalosta, joten sähköä saadaan aina kun ulkona on valoisaa. Kirkkaalla säällä aurinkoenergiaa saadaan eniten.

Mihin aurinkopaneelit asennetaan?

Aurinkopaneelit asennetaan aurinkoiseen paikkaan katolle, seinään tai maahan. Invertteri ja turvakytkin asennetaan lähelle sähköpääkeskusta säältä suojaan. Suunnittelupalvelu on meillä maksuton.

Kauanko asennus kestää?

Aurinkosähköjärjestelmä asennetaan käyttövalmiiksi 1-2 päivässä. Lopuksi asentajamme testaavat järjestelmän ja opastavat turvalliseen käyttöönottoon. Sähköntuotanto alkaa heti asennuksen jälkeen.

Mihin aurinkoenergian tuotto perustuu?

Sähkölasku koostuu kolmesta osasta: sähköyhtiön laskusta, sähkönsiirtomaksusta ja verosta. Omasta aurinkosähköstä ei näitä laskuja tarvitse maksaa lainkaan. Kertyneistä säästöstä lasketaan investoinnin vuosituotto.

Ovatko aurinkopaneelit huoltovapaita?

Kyllä. Asennuksen jälkeen aurinkosähköjärjestelmä ei vaadi huoltoa. Puhtaanapitokin hoituu vaivatta – sadepäivä on aurinkopaneeleille pesupäivä!

Missä aurinkopaneeleita valmistetaan?

Suurin osa aurinkopaneeleista valmistetaan Kiinassa ja kootaan Saksassa suurina tehdaserinä mahdollisimman halvalla.

Meillä aurinkopaneelit valmistetaan ja kootaan alusta asti Suomessa. Jokainen paneeli testataan yksilöllisesti ennen toimitusta, joten laatu ja suorituskyky on taattu.

Puhdasta kotimaista energiaa!

Aurinkoenergia on puhdas, äänetön ja ympäristölle turvallinen energiamuoto. Aurinkopaneelit maksavat niiden valmistuksesta syntyneen hiilijalanjälkensä takaisin jo parissa vuodessa. Lisäksi kotimaassa valmistetut tuotteet ovat aina ympäristöystävällisin valinta.

Käytetäänkö järjestelmässä akkuja?

Aurinkoenergia on tuottavinta syöttää ilman akkuja suoraan kiinteistön käyttöön. Aurinkopaneelijärjestelmä ilman akkuja on yksinkertainen, edullinen ja huoltovapaa. Akkuteknologia kehittyy jatkuvasti ja tulevaisuudessa akut saa helposti liitettyä aurinkosähköjärjestelmään myös jälkeen päin.

Aurinkoenergia Suomessa

Suomessa aurinkovoimala tuottaa yhtä paljon energiaa kuin Keski-Euroopassa. Viileässä ilmastossa sähkövirta kulkee tehokkaammin ja kesällä auringon valoa riittää meillä enemmän kuin missään muualla. Kotimaiset aurinkopaneelit ja kiinnitysjärjestelmät on suunniteltu kestämään Suomen kaikki neljä vuodenaikaa lumituiskuista kesän helteisiin.

Mitä tarkoittaa yksikide- ja monikidepaneeli?

Yksikidepaneeleissa saadaan hieman korkeampi hyötysuhde, mutta yksikidepaneeli on herkkä lialle ja varjoille. Monikidepaneelissa pienempi hyötysuhde kompensoidaan paneelin kerätessä talteen myös sivuilta tulevan hajasäteilyn. Suomessa paneelit kiinnitetään usein katon myötäisesti, joten kaltevuuskulman takia monikidepaneeli soveltuu paremmin Suomen oloihin.

Saako järjestelmän kotivakuutukseen?

Kyllä saa. Katolle tai seinään asennettu aurinkosähköjärjestelmä voidaan liittää kotivakuutuksen piiriin ilmoittamalla hankinnasta vakuutusyhtiölle. Useimmissa tapauksissa vakuutusmaksut pysyvät ennallaan.

Mitä tarkoittavat kWp ja kWh?

kWp = Nimellisteho (Peak) eli järjestelmän huipputeho.
kWh = Kilowattitunti kuvaa sähköenergian määrää.

Esimerkki: 3,3kWp järjestelmä tuottaa vuodessa noin 85 % nimellistehosta, eli sähköntuotto on 2805 kWh.

Paljonko aurinkosähköjärjestelmä maksaa?

Hinta riippuu siitä kuinka paljon haluat aurinkoenergiaa tuottaa. Järkevän kokoinen aurinkovoimala maksaa omakotitaloon 3 000 – 10 000 euroa. Tutustu kotimaisten aurinkopaneeleiden hinnastoon oheisesta linkistä:

Lue lisää

Soita 020 730 4690 tai jätä soittopyyntö!

Puhelujen hinnat 0,00 €/min + pvm/mpm. Tarjouspyyntö ei sido sinua mihinkään. Arvostamme yksityisyyttäsi, emmekä luovuta tietoja kolmannelle osapuolelle.